„Kuchařská
škola"
Monumentální dílo z doby, kdy nebyly elektrické ani plynové sporáky, nebyly ani ledničky ani chladničky ani mrazničky, nebyla totiž elektřina vůbec v dnešním smyslu. Také nebyla teplá voda z kohoutku, nebyla totiž ani studená, protože nebyl vodovod - pro vodu se chodilo ke studni nebo ve městech ke kašně. Nebyly ani polotovary, ba ani supermarkety. Na druhé straně rajčata byla voňavá a hýřila sladkými chutěmi - nebyly to takové ty růžové míčky s vůní a chutí umělé hmoty. Ke knize je třeba přistupovat pozorně - najdou se v ní pasáže zastaralé, ale i překvapivě moderní, navíc je vše logicky vysvětleno. Je plná na pohled drobných, ve skutečnosti však rozhodujících poznatků, jak se co dělá. Mimo to není jen o kuchyni a o vaření - přináší s sebou vzácný závan nerudovské doby a moudrosti. Pořizování elektronické podoby knihy zabralo spoustu času, protože jsme chtěli dnešním čtenářům poskytnout více než jen oskenované obrázky stránek. Přitom:
|
šil - hlavatka
Tuto knihu Vám přináší
Eridanus
s.r.o